saloncondities autokrediet

Rentetarief Autosalon geldt ook voor elektrische fiets

Lenen voor een wagen was nog nooit zo goedkoop. Met een tarief van 0,65 procent zet Beobank zich opnieuw als prijsbreker in de markt. Het wel moet gaan om een nieuwe wagen of een tweedehandsauto die jonger is dan twee jaar.Het lage tarief geldt overigens ook voor wie een motor, een mobilhome, een caravan of elektrische fiets koopt.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Laagterecord tarief ‘autolening’

Om van dit lage tarief te genieten moet je bij Beobank de lening wel binnen de 60 maanden terugbetalen. Andere, iets duurdere, banken en kredietverstrekkers geven je meer tijd. Sommigen zelfs tot 120 (!) maanden. Door de looptijd van het krediet te verlengen betaal je een kleiner bedrag per maand. Besef echter wel dat je op het einde van de rit meer interesten betaald zal hebben.

Lening op afbetaling

Hoewel er tegenwoordig ook andere financieringsvormen mogelijk zijn zoals een private lease bijvoorbeeld, is de ‘autolening‘ per definitie een lening op afbetaling of een persoonlijke lening, maar dan met een welbepaald doel.

Een persoonlijke lening heeft de volgende eigenschappen. Of dit voor- of nadelen zijn hangt af van je eigen situatie en wensen.

  • Duidelijk. Iedere maand betaal je hetzelfde bedrag aan de kredietverstrekker. Dit bedrag bestaat uit een deel rente en een deel kapitaal.
  • Tussentijds of vervroegd aflossen kan mits het betalen van een boete. Dit is een vergoeding aan de aanbieder omdat die rente misloopt.
  • Afgeloste bedragen kan je niet opnieuw opnemen.
  • Bij het aanvragen van de lening spreek je ook de looptijd af.

Online aanvragen van je lening

Tegenwoordig hoef je niet naar de bank of naar het Autosalon 2018 te Brussel om je lening aan te vragen en van deze saloncondities te kunnen genieten. Je kan dit net zo goed online doen om tijd uit te sparen. Zo verkrijg je trouwens ook op korte tijd alle informatie die je nodig hebt want hoewel geld lenen vooral geld kost in de vorm van rente, doe je best een grotere vergelijkingsoefening.

Hoe langer de looptijd van een lening, hoe meer rente je uiteindelijk betaalt. Dit is uiteindelijk een logische mechanisme. Maar wat met de extra kosten die met een (autokrediet) gepaard gaan? In de praktijk blijkt immers dat kredietstrekkers de voorwaarde van een omniumverzekering aan je lening koppelen.

Een omniumverzekering is geen verplichte verzekering. Een BA autoverzekering is dat wel en dient om de burgerrechterlijke aansprakelijkheid te dekken bij het gebruik van de auto of de elektrische fiets op de openbare weg. Een omniumverzekering is dus een aanvullende verzekering op de wettelijke autoverzekering, waardoor je meer bescherming hebt zoals bijvoorbeeld dekking van schade aan je eigen wagen, zelfs door je  eigen toedoen, schade door een poging tot inbraak, enzovoort. Aangezien de wagen als borg geldt voor de lening, verwachten kredietgevers dat je een omnium afsluit.

Het is echter te gek om 9 jaar lang de omniumverzekeringskost te betalen voor de aankoopprijs van de wagen. Met andere woorden moet je dus op zoek naar een auto-omniumverzekering waarvan de premie zich aanpast aan de leeftijd van de wagen vanaf het eerste jaar. Zo zal je verzkeringspremie stelselmatig dalen.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.