Geldreserve

Een geldreserve is een kredietvorm die zorgt dat u over een extra voorraad geld kunt beschikken. Een kredietverstrekker stelt een bepaald geldbedrag ter beschikking dat u dan gedeeltelijk of volledig op kunt nemen. U betaalt alleen rente over het geleende bedrag. Dit geldbedrag komt goed van pas bij onvoorziene uitgaven zoals een wasmachine of koelkast die vervangen moeten worden. Daarnaast is deze flexibele kredietvorm ook geschikt voor voorziene uitgaven zoals een specifiek product dat u al enige tijd op uw verlanglijstje heeft staan en graag wilt kopen.

Het kan natuurlijk voorkomen dat u precies dan onvoldoende geld op uw rekening heeft staan. Het is in zulke gevallen heel prettig als u beschikt over een geldreserve. Deze vorm van lenen is bedoeld voor gelegenheden waarbij u een dringende geldbehoefte heeft. Een geldreserve is daardoor de ideale manier om uw budget in balans te houden.

#JKPType leningAanbiederOmschrijvingAanvragen
#14.39%Persoonlijke leningBuy Way
 • JKP tussen 4.39% en 4.89%
 • Tussen € 1.250 en € 20.000 lenen
 • Terugbetalingstermijn tot 48 maanden
 • Op elk moment vervroegd aflossen
Vrijblijvende simulatie
#24.49%Persoonlijke leningCofidis
 • JKP tussen 3.99% en 5.90%
 • Lenen tussen € 501 en € 50.000
Vrijblijvende simulatie
#34.99%Persoonlijke leningCetelem
 • JKP van 4.99%
 • Maximaal € 200.000
 • Na aanvaarding en ontvangst contract, geld binnen 48 op je rekening gestort!
Vrijblijvende simulatie
#46.50%Persoonlijke leningKBC
 • Bedrag tussen € 500 en € 25.000
 • Afbetalen tussen 12 en 72 maanden
 • Je hoeft geen klant te zijn bij KBC
Vrijblijvende simulatie

 

Waarom een geldreserve?

Iedereen zit wel eens krap bij kas en heeft dan behoefte aan wat meer financiële ruimte. Of u moet net die ene maand meer rekeningen betalen dan normaal en dan begeeft uw computer het ook nog eens. Wat een geruststelling wanneer u hiervoor ten alle tijden geld achter de hand heeft. Een geldreserve biedt deze rust door de mogelijkheid om geld op te nemen wanneer u het echt nodig heeft. Het is een flexibele  manier van geld lenen. Een geldreserve geeft u een gevoel van zekerheid in het geval van onvoorziene en noodzakelijke kosten. Het is een leenvorm waarbij u veel vrijheid heeft en geen verantwoording hoeft af te leggen. U bepaalt helemaal zelf wanneer en hoeveel geld u opneemt uit het krediet en in welk tempo u dit wenst terug te betalen. Een geldreserve is interessant wanneer u voorbereid wilt zijn op onverwachte, grote uitgaven. De voordelen van een geldreserve staan hieronder voor u op een rij:

–        U betaalt geen dossierkosten

–        De mogelijkheid om verschillende projecten in één keer of gedeeltelijk te financieren

–        Meer zekerheid omdat u altijd over een geldreserve beschikt

–        Gespreide terugbetaling waarbij u het tempo bepaald

–        U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag

–        Geen kosten als u geen gebruik maakt van uw geldreserve

–        Na de aanvraag beschikt u snel over het benodigde geldbedrag

 

 

 

Hoe werkt het?

U sluit eerst een krediet af bij een kredietverstrekker om te beschikken over een geldreserve. Dit krediet bestaat uit een minimum- en een maximumbedrag. U beslist zelf welk geldbedrag u als geldreserve wenst en wanneer u dit wil opnemen. Het is mogelijk om steeds een klein bedrag op te nemen maar u kunt er ook voor kiezen om het gehele bedrag in één keer op te nemen. Het geldbedrag dat u heeft opgenomen bepaald de hoogte van het maandbedrag dat u afbetaald, hierdoor betaalt u alleen de rente over het opgenomen bedrag. Het betreft dus een lening voor onbepaalde tijd waarbij u terugbetaald op basis van uw gebruik. Als u geen gebruik maakt van uw geldreserve betaalt u dus in de meeste gevallen niets terwijl de geldreserve wel beschikbaar blijft. Geldreserves zijn over het algemeen beschikbaar tussen €500 en  €5000 of hoger afhankelijk van de financiële instelling en uw persoonlijke situatie. Het limiet van uw geldreserve wordt bepaald en vastgelegd tijdens de aanvraag. Het bedrag uit de reserve dat u nodig heeft kan overgemaakt worden op uw betaalrekening maar het is ook mogelijk om dit aan een betaalkaart of creditcard te koppelen voor meer betaalgemak. U verkleint uw maandaflossing dankzij elke terugbetaling, u bouwt namelijk telkens opnieuw uw reserve op. Benieuwd naar uw maximale limiet of de hoogte van u maandelijkse aflossing? Doe dan een geldreserve simulatie en u krijgt direct een idee.

 

Mogelijkheden

De mogelijkheid tot onmiddellijk krediet geeft ademruimte en zorgt dat u voorbereid bent. Anders dan bij een klassieke persoonlijke lening is het hebben van een geldreserve een lening waar u soepel gebruik van kunt maken. Afhankelijk van uw behoeftes kunt u gedeeltelijk gebruik maken van uw geldreserve of het hele bedrag gebruiken. U hoeft uzelf niet te verantwoorden voor uw uitgaven, met deze formule heeft u vrijheid en bent dus volledig zelfstandig. Een geldreserve kunt u nodig hebben voor allerlei zaken. Het kan altijd voorkomen dat u een tijdje moeite heeft met rondkomen of u heeft een voorschot nodig om bijvoorbeeld een huurwaarborg te betalen. Het is dan bijzonder praktisch dat u bij het openen van dit krediet direct geld beschikbaar heeft. Het reserve wordt ook weer terug aangevuld doordat u in uw eigen tempo aflost. U kunt dus zorgeloos betalen en geld opnemen in het binnen- en buitenland. U houdt de kosten zelf in de hand met een geldreserve omdat u het limiet vooraf instelt. Wanneer u behoeftes veranderen kunt u dit altijd opnieuw afstemmen.

 

Nultellingstermijn

U kunt zoals eerder benoemd zelf kiezen of u uw krediet gedeeltelijk of volledig terugbetaald en wanneer u dit doet. Wel dient u rekening te houden met het nultellingstermijn. De Belgische wetgeving stelt vast dat er een wettelijke eis is voor de kredietnemer om een geldreserve binnen een bepaald termijn op nul te brengen. Dit houdt in dat u als kredietnemer het opgenomen geldbedrag voor een bepaalde datum moet terugbetalen. Deze datum wordt de nulstellingsdatum genoemd. Wanneer de terugbetaling heeft plaatsgevonden kunt u weer gebruik maken van het geldreserve en wordt een nieuwe nulstellingsdatum vastgelegd.

 

Afsluiten geldreserve

Bij de aanvraag kijkt een kredietverstrekker naar uw financiële situatie. Zo bent u er zeker van dat het krediet past bij uw behoeftes en mogelijkheden. De kosten voor uw geldreserve en rente worden vervolgens berekend op basis van een jaarlijks kostenpercentage (JKP). U kunt een geldreserve aangaan bij verschillende kredietverstrekkers. Hier kunt u offertes aanvragen of simulaties invullen om vervolgens een keus te maken die het beste bij u past.

U wilt u graag veilig voelen? Beschikken over een geldreserve kan daar zeker een handje bij helpen. Door feit dat u terug kan vallen als u te maken krijgt met onverwachte kosten.  U kunt direct een geldreserve aanvragen of eerst een online simulatie uitvoeren. U bent geen kosten kwijt aan dit krediet als u het niet gebruikt. Dit maakt het tot een veilig alternatief voor meer financiële ruimte. De aanvraag is eenvoudig en snel waadoor u op korte termijn beschikking heeft over een geldreserve.

Let op: geld lenen kost ook geld.