Bedrijfslening

Heeft u plannen om  uw bedrijfspand te vernieuwen? Of toe aan het kopen van nieuw materiaal of de wens om andere investeringen te doen die uw bedrijf ten goede komen? Een bedrijfslening biedt u die kans. Deze lening geeft uw onderneming de ruimte om die ambities te verwezenlijken. In ieder geval gaat het vooral om ambities waar u op korte termijn (nog) geen geld voor beschikbaar is binnen de onderneming. De bedrijfslenig is ook uitermate geschikt indien u onderneming wat meer financiële ruimte kan gebruiken voor de dagelijkse activiteiten of om bepaalde rekeningen te betalen. Bepaalde zaken kunnen voor problemen zorgen als zij niet snel geregeld worden. Dit maakt ondernemen lastiger en dat is natuurlijk niet wat u wil.


Wanneer een bedrijfslening?

De ene ondernemer en onderneming is de andere niet. Als ondernemer wilt u natuurlijk het beste voor het bedrijf en u kent het belang en de noodzaak van investeren. Het financieren van deze investeringen vraagt om een geschikt krediet. Er bestaan verschillende soorten leningen voor bedrijven en verschillende aanbieders van een dergelijke lening. Daarbij spelen de behoeftes van uw onderneming een grote rol bij het kiezen van een geschikte bedrijfslening. Doorgaans worden bedrijfsleningen ingedeeld in een looptijd van maximaal 1 jaar of leningen met een looptijd van langer dan 1 jaar. Per lening verschillen ook de minimale en maximale leenbedragen voor uw onderneming. De mogelijkheden zijn groot voor een zakelijke financiering. Niet alleen als u een startende ondernemer bent, maar juist ook voor bestaande bedrijven blijft het noodzakelijk om te vernieuwen en te groeien. Voor verschillende situaties of problemen bestaan dan ook weer andere oplossingen. Hieronder ziet u verschillende behoeftes die u als ondernemer kunt hebben:

–        Financieren van een start-up

–        Investeren in nieuw materiaal, bijvoorbeeld inrichting of website

–        Het overbruggen van een (tijdelijk) tekort

–        Kosten spreiden

 

Voorbereiding

Op welke zaken moet u letten bij het afsluiten van een bedrijfslening? Bedrijfsleningen zijn niet hetzelfde als leningen bestemd voor consumenten en particulier gebruik. Daardoor zijn aan bedrijfsleningen andere voorwaarden en regels verbonden. U zult aan moeten tonen, afhankelijk van het geleende bedrag, dat u in het verleden een gezonde financiële status heeft gehad. Een goede voorbereiding en de beschikbaarheid van benodigde documenten alvorens u een bedrijfslening aangaat, is daarom erg belangrijk. Dit vergroot tevens ook de kans dat u het gewenste bedrag verkrijgt. Geen enkele lening is kosteloos, en de bedrijfslening vormt daarop dan ook geen uitzondering. De meeste ondernemers doen een beroep op een bedrijfslening wanneer zij nieuw materiaal willen kopen of gebouwen en terreinen willen aankopen.

 

Lening op maat

Een bedrijfslening kan uw onderneming helpen groeien en zorgt ervoor dat u de gewenste resultaten kunt behalen. Een bedrijfslening is een lening op maat omdat deze nauwkeurig afgestemd dien te worden op het doel van de lening.  Een lening aangaan om een nieuwe bedrijfsauto te kopen of een verbouwing financieren zijn twee verschillende doelen die vragen om een andere aanpak. De rente is dan ook afhankelijk van het bedrag dat geleend moet worden. De voorwaarden en rente verschillen per aanbieder en u doet er dus goed aan om deze met elkaar te vergelijken. U bent natuurlijk op zoek naar de bedrijfslening die het ideaal is voor uw onderneming en haar behoeftes.

 

Lenen bij de bank

Tegenwoordig is een zakelijk lening aangaan bij de bank nog steeds de meest gebruikte methode. Dit wil niet zeggen dat dit perse de beste methode voor een bedrijfslening is. Om bij een bank te kunnen lenen moet aan veel eisen en voorwaarden worden voldaan. Lenen bij de bank is daardoor minder toegankelijk, zelfs wanneer het gaat om kleine bedragen. Wanneer u een klein bedrag voor uw onderneming nodig heeft, zijn er meer gunstigere manier om geld te lenen dan bij een bank.

 

Lenen via een microkrediet

Een microkrediet is een krediet dat aangeboden wordt door de overheid. Hiermee willen zij zorgen dat bedrijven makkelijker geld kunnen lenen en een positieve invloed uitoefenen om het ondernemersklimaat gunstig te houden. De overheid beoordeelt nieuwe ideeën, bedrijfsplannen en concepten. Dit is dus een lening die specifiek bedoelt is voor startende ondernemers. Toch kan een microkrediet in sommige gevallen ook interessant zijn voor bedrijfsuitbreiding van een bestaande onderneming. Met behulp van dit krediet van de overheid kunt u de financiering realiseren. Het kan hierbij gaan om zowel grote als kleine bedragen.

 

Minilening

Deze vorm van lenen is ideaal wanneer u snel een klein geldbedrag nodig heeft. Het gaat dan om bedragen tot 1000 euro. Een minilening is eenvoudig en snel online af te sluiten omdat er geen papierwerk aan te pas komt. Dit is de beste optie wanneer u als ondernemer op zeer korte termijn een klein geldbedrag wenst. U dient wel rekening te houden met de korte  looptijd van deze minileningen. U kunt met zeer hoge kosten te maken krijgen wanneer u niet binnen dit termijn terug kunt betalen.

 

Crowdfunding

Deze vorm van geld verkrijgen is pas de laatste jaren echt in opkomst en neemt nog steeds toe in populariteit. Crowdfunding is het presenteren van uw concept, idee en ondernemingsplannen in ruil voor sponsoring of donaties. Deze vorm van financiering wordt veel gebruikt in de creatieve of technische sector. U stelt dan een streefbedrag en wanneer u dit bedrag heeft bereikt, kunt u starten met de uitvoer van uw plannen. Het voordeel van  deze manier van geld lenen is dat u vooraf al publiek opbouwt. Deze methode is vooral populair bij startende ondernemers, maar niet elk concept is geschikt voor deze vorm van zakelijke financiering.

 

Kiezen voor een bedrijfslening

Zoals u ziet, de beste bedrijfslening bestaat eigenlijk niet. Wat het meest gunstig is hangt sterk af van wat u als ondernemer zoekt en het bedrag dat u nodig heeft. De looptijd en kosten van de lening spelen ook een belangrijke rol bij de keuze voor een bedrijfslening. Bekijkt u daarom goed uw situatie en behoeftes van de onderneming om een helder beeld te krijgen welke lening hierop afgestemd kan worden. Het aanbod is groot dus u heeft genoeg keus en ruimte om de perfecte financiering te vinden voor uw onderneming. Bekijk de mogelijkheden en maak uw ambities waar.

Let op: geld lenen kost ook geld.