Zakelijk Geld Lenen

Zo kun je zakelijk geld lenen

Geld lenen, we hebben het allemaal wel eens gedaan of in ieder geval over nagedacht. Soms zit je even krap en moet je op een andere manier aan geld komen. Dat kan zijn door geld te lenen bij je ouders of vrienden. Of misschien gaat het wel om het kopen van een huis, dan leen je natuurlijk geld bij de bank. Maar, wist je dat je voor jouw eigen onderneming ook geld kunt lenen? Wat er bij zo’n zakelijke lening allemaal komt kijken leggen we vandaag aan jou uit!

Waarvoor kan ik lenen?

Net zoals een persoonlijke lening kan een zakelijke lening ook voor veel verschillende doelen worden afgesloten. De meest voorkomende zijn onder andere: lenen om te investeren in voorraad, werkkapitaal of machines. Daarnaast kun je investeren in de groei van jouw bedrijf of in de marketing en een lening kan jou helpen om net wat meer te investeren. Als laatste kun je een lening afsluiten ter overbrugging van inkomstenverlies. Dat verlies kan allerlei soorten oorzaken hebben, maar een lening kan er wel voor zorgen dat je bedrijf blijft draaien. 

Wanneer kan ik lenen?

Aan geld lenen zitten natuurlijk altijd bepaalde voorwaarden. Geld lenen is namelijk voor jou als ondernemer heel fijn, maar de bank moet er ook op kunnen vertrouwen dat het terugbetaald wordt. Daarom zijn er bepaalde eisen waar jouw bedrijf aan moet voldoen, wil je in aanmerking komen voor een zakelijke lening. Zakelijk geld lenen kan als jouw bedrijf minimaal één jaar ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel en als je een minimale omzet van € 50.000 draait op jaarbasis. Om die omzet op jaarbasis te controleren, moet je een transactieoverzicht van je zakelijke rekening kunnen tonen. Als dat in orde is, komt jouw bedrijf in aanmerking voor een lening. 

Hoe werkt het aanvragen van een lening?

Een zakelijke lening aanvragen is in principe heel simpel. Online vul jij jouw gegevens in, die binnen 24 uur worden gekeurd. De gegevens die je invult gaan dan vooral over hoeveel je wil lenen, hoe lang je bedrijf bestaat en de jaaromzet en waarvoor je geld wil lenen. Een van de weinige documenten die je hierbij aan moet leveren is het transactieoverzicht van je zakelijke rekening. Aan de hand daarvan kan jouw jaarlijkse omzet worden gecontroleerd. Als die gegevens akkoord zijn en je lening is goedgekeurd, dan ontvang je een vrijblijvend voorstel. Hiermee kun je akkoord gaan en dan staat jouw geleende bedrag al binnen 3 dagen op je rekening. Zo snel kan zakelijk lenen dus gaan. 

Hoe betaal ik de lening terug?

Geld lenen klinkt natuurlijk super interessant, maar het geld moet ook terugbetaald worden. Je hebt daar twee verschillende mogelijkheden voor. Allereerst kun je kiezen voor automatische incasso. Dan wordt er dagelijks een bepaald bedrag van je rekening afgeschreven totdat de lening is terugbetaald. In veel gevallen is dit een geschikte terugbetaal methode, maar in de horeca of retail heb je hier misschien minder baat bij. Daarom is er ook nog een andere mogelijkheid, namelijk de automatische pinafroming. De pinafroming werkt als volgt: er wordt dan steeds een vast percentage van je pinomzet automatisch afgeschreven, waarmee je de lening terugbetaald. Het voordeel hiervan is dat je op drukke dagen meer aflost dan op rustige dagen. In de horeca of retailsector is dit een geschikte aflos methode, omdat zij natuurlijk afhankelijk zijn van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan evenementen en de weersverwachting. Als het een week lang slecht weer is, waardoor een horecagelegenheid minder bezoekers krijgt, hoeven ze lang niet zoveel af te lossen, dan wanneer ze voor automatische incasso kiezen.

Let op: geld lenen kost ook geld.