Renovatielening

Een renovatielening, zoals de naam al doet vermoeden, is een lening bedoeld om de verbouwing van een huis te financieren. Een renovatielening is niet hetzelfde als een persoonlijke lening, de renovatielening onderscheidt zich door goedkoper te zijn dan een reguliere lening op afbetaling. Het is een lening met een vaste rentevoet zodat het vooraf duidelijk is hoeveel u gaat betalen. Een renovatielening kan gebruikt worden voor de financiering van alle verbouwingswerken aan bijvoorbeeld badkamer, dakwerken, keuken of voor de uitbreiding van uw woning.

Verbouwen is duur maar soms noodzakelijk als er bepaalde aanpassingen nodig zijn om het wooncomfort te verbeteren of te behouden. Het kan ook zo zijn dat u rondloopt met mooie plannen voor uw woning. U beschikt alleen niet over voldoende spaargeld of gebruikt uw spaargeld hier liever niet voor. In zo’n gevalt biedt de renovatielening uitkomst voor zowel grote als kleine verbouwingen.

#JKPType leningAanbiederOmschrijvingAanvragen
#11.89%RenovatieleningCetelem
  • Minimaal € 2 500
  • Maximaal € 200 000
Vrijblijvende simulatie
#22.45%RenovatieleningKBC
  • Geen dossier- of registratiekosten
  • Extra scherp tarief
  • Gemakkelijk online aanvragen
Vrijblijvende simulatie
#32.95%RenovatieleningAuxifina
#42.99%RenovatieleningBeobank
#52.99%RenovatieleningSantander
#69.99%RenovatieleningKredietpartner

 

Voorwaarden

Vroeger moest u aan veel voorwaarden voldoen voordat u een renovatielening kon afsluiten. Vandaag de dag is dit gelukkig niet meer het geval. Wel was het vroeger mogelijk om een renovatielening volledig fiscaal aftrekbaar. Deze fiscale voordelen zijn de afgelopen jaren teruggebracht. Dit wil echter niet zeggen dat een renovatielening minder aantrekkelijk is geworden. Nog steeds zijn er voordelen aan deze lening verbonden. U kunt nog steeds genieten van het verlaagde btw-percentage voor bepaalde renovatiewerkzaamheden. U moet er wel rekening mee houden dat dit alleen geldt als u over een woning beschikt van minimaal 5 jaar oud. Voor het afsluiten van een renovatielening is het vereist dat u eigenaar bent van de woning en dat u aan kunt tonen dat het geld daadwerkelijk gebruikt wordt voor het renoveren van uw woning.

 

Mogelijkheden

Met een renovatielening zijn er tal van mogelijkheden. Met dit aflosbaar krediet kunt u. afhankelijk van uw financiële situatie en de financiële instelling, tussen de €1000 tot €100.000 lenen om de plannen voor uw eigen woning te bekostigen. Eindelijk die nieuwe badkamer of keuken, maar ook als uw woning bepaalde aanpassingen nodig heeft zoals een extra slaapkamer of in verband met verandering van de fysieke gesteldheid van u of andere gezinsleden. U overweegt misschien wel een renovatie om uw woning milieuvriendelijker te maken of aanpassingen waardoor de waarde van uw woning toeneemt. In dat geval verdiend zo’n investering zich snel terug. Deze kredietvorm is ook geschikt voor huisbezitters waarbij er niet genoeg financiële ruimte is binnen de huidige hypothecaire lening om te renoveren of als u liever niet extra bijleent. Geld lenen via een renovatielening voor het uitvoeren van renovaties en verbouwingen is veel interessanter dan het lenen van (extra) geld via een hypothecaire lening. Geld lenen via een hypothecaire lening is namelijk veel duurder en u krijgt dan te maken met strenge eisen en voorwaarden. Met een renovatielening kunt u de woning geheel naar uw eigen wensen en behoeften aanpassen. Bij deze kredietvorm heeft u mogelijkheid om het tempo en de werkzaamheden van uw project in te delen. Welke redenen u dan ook heeft om te verbouwen, voor het afsluiten van een renovatielening worden deze plannen werkelijkheid. U heeft dan direct het geld beschikbaar om te starten met de renovatieplannen. Om te weten te komen hoeveel geld u kunt lenen is het handig om dit te berekenen met behulp van een lening simulator. Geld lenen is nooit kosteloos maar goedkoop lenen kan wel. Let daarom goed op de onderlinge verschillen tussen de kredietverstrekkers en de hoogte van de rente.

 

Terugbetaling en looptijd

U betaalt maandelijks een vast bedrag waarbij de rente afhangt van het bedrag en de looptijd van het krediet. De minimale looptijd van een renovatielening is twaalf maanden. De maximale looptijd kan variëren en is afhankelijk van het geleende bedrag en uw persoonlijke situatie. U heeft de mogelijkheid om verzekeringen af te sluiten waardoor u uzelf en uw gezin tegen financiële problemen kunt beschermen. Deze verzekeringen zorgen voor meer zekerheid in het geval van overlijden, werkeloosheid of arbeidsongeschiktheid.

 

Premies en subsidies

Wanneer u een renovatielening afsluit kunt u in bepaalde gevallen in aanmerking komen voor premies of subsidies. Zo kunt u in aanmerking komen voor een premie van de Vlaamse overheid. Is uw woning minstens 25 jaar oud en heeft u al meer dan 10.000 geïnvesteerd in de verbouwing van uw woning? Dan is het goed mogelijk dat u gebruik kunt maken van de renovatiepremie. De overheid biedt ook aanpassingspremies, dit zijn subsidies gericht op het verbouwen of renoveren van seniorenwoningen of aanpassingen aan een woning voor personen met een handicap. In veel gevallen kunt u ook rekenen op een subsidie als u verbouwingen wil uitvoeren die het milieu ten goede komen. Energiebesparing en milieuverbetering is ieders belang en daarom stimuleert de Vlaamse overheid energiebesparende werkzaamheden aan uw woning. U kunt hierbij denken aan het plaatsen van zonnepanelen, dubbele beglazing, vervangen van een oude ketel en andere energiebesparende maatregelen. Het is dus goed mogelijk dat u in aanmerking komt voor een premie. Aanvragen van dergelijke subsidies en premies verloopt via de Vlaamse overheid. Bij het aanvragen krijgt u te maken met een aantal voorwaarden waaronder een inkomensvoorwaarde. Meer informatie en voorwaarden zijn te vinden op de website van de Vlaamse overheid.

Voordelen renovatielening

–        Geen notariskosten of dossierkosten voor het afsluiten van het krediet

–        Snelle afhandeling van uw aanvraag zodat u vrijwel direct over het geld beschikt

–        U kunt uw woning renoveren zonder uw spaargeld te gebruiken

–        Belastingvoordeel in bepaalde gevallen

–        Een lening op maat omdat de looptijd en het maandbedrag van een renovatielening worden aangepast op uw budget

–        Geschikt voor zowel kleine als grote renovaties

 

Afsluiten renovatielening

U begint natuurlijk liever vandaag dan morgen met de renovatieplannen van uw woning. U heeft het mooie plaatje al in uw hoofd, nu nog de concrete plannen en financiering. Het afsluiten van een renovatielening is eenvoudig en neemt niet veel tijd in beslag zodat u spoedig kunt starten met verbouwen. Bekijk nu de mogelijkheden bij de verschillende kredietverstrekkers voor het afsluiten van een renovatielening. Na het regelen van de financiering kunt u zich compleet en zorgeloos richten op het renoveren.

Let op: geld lenen kost ook geld.