Geld lenen zonder bank

Het gevolg van de financiële crisis is dat banken hun leenvoorwaarden strenger hebben gemaakt. Het wordt op die manier voor veel mensen moeilijk om geld te lenen bij een bank. Misschien klopt u ook liever niet aan bij een bank om verschillende redenen. Geld lenen zonder bank is een mogelijkheid en kan uw een oplossing bieden.


 

Lening via gespecialiseerde kredietverstrekkers

U kunt een lening vinden zonder een bezoek aan de bank. Het aanbod van andere kredietverstrekkers is divers en zij zijn gespecialiseerd in het verlenen van krediet. U heeft geen bank nodig om krediet te verkrijgen. Natuurlijk hebben deze aanbieders ook hun voorwaarden om te zorgen dat u geen lening aangaat die u niet kunt dragen. Vergelijk de verschillende aanbieders en bekijk de mogelijkheden. Door de aanbieders met elkaar te vergelijken zorgt u dat u een lening afsluit tegen de voordeligste rentevoet.

 

Lenen bij een particulier

U ziet ze vast wel eens, advertenties waar particulieren leningen aanbieden. Wees heel voorzichtig met dit soort leningaanbieders. Vaak zitten hier oplichters tussen die misbruik maken van mensen in nood.  Deze mensen bieden u een lening aan maar er wordt gevraagd of u kosten vooraf wilt betalen. Zodra u deze heeft overgemaakt hoort u niets meer en kunt u die beloofde lening vergeten. U zat al in geldnood, en nu bent u nog verder van huis. Natuurlijk bestaan er ook particulieren die wel leningen aanbieden maar ook dan is het niet verstandig als u deze vorm kiest. Wanneer u geen lening kunt krijgen bij de bank en ook niet bij een gespecialiseerde kredietverstrekker dan is het zinloos om uzelf nog dieper in de schulden te steken.

 

Lenen bij familie of vrienden

U kunt ervoor kiezen om geld te lenen bij familieleden of vrienden. Als u dit overweegt is het belangrijk om goed na te denken of dit wel slim is. Als u besluit een lening aan te gaan via een bekende dan is het fijn voor beide partijen om zaken op papier te zetten. Vooraf gestelde afspraken voorkomt latere problemen. Betaal de lening netjes en op tijd af, zoals u heeft afgesproken met uw vriend of familielid. De kans dat de relatie anders beschadigd of beëindigt wordt, ligt anders op de loer. Een vriendschap verliezen door geld, is het zeker niet waard!

 

 

 

Geld lenen bij uw werkgever

Afhankelijk van de relatie die u hebt met uw werkgever en hoe lang u werknemer bent is het een optie om een voorschot of vooruitbetaling van uw salaris te vragen. Uw werkgever kan dan maandelijks een bepaald bedrag van uw loon in houden, zodat u op die manier de lening uiteindelijk afbetaald. U betaalt weinig of helemaal geen rente voor deze vorm van lenen, wat het een goedkope lening maakt. Echter is dit voor weinig mensen een oplossing waar zij zich comfortabel bij voelen. Wanneer u nog maar kort werkzaam bent voor uw werkgever is het sowieso geen goed idee om een dergelijke lening voor te stellen. Als u echt geen andere uitweg ziet, want nood breekt wetten, dan kunt u het proberen.

 

Geld lenen zonder bank met een zwarte lijst

Het kan erg lastig of zelfs onmogelijk zijn om een lening bij een bank te krijgen wanneer u genoteerd staat op de zwarte lijst. Banken concluderen aan de hand van deze notatie dat u niet kredietwaardig bent met het gevolg dat u geen lening toegekend krijgt.  Een lening via internet klinkt misschien onbetrouwbaar, maar vooral de laatste jaren zijn deze soort leningen erg in opkomst. Deze online leningen zijn populair omdat u eenvoudig vanuit huis een lening kunt afsluiten. Het aanbod van online leningaanbieders is groot en betrouwbaar. Ze zijn namelijk aangesloten bij de kamer van koophandel en ondervinden controles door de overheid. Bovendien kunt u ervaringen opzoeken van mensen die u voor gingen bij het afsluiten van een dergelijke lening. De leningen zijn toegankelijk omdat er weinig voorwaarden aan verbonden zijn. De meest voorkomende eisen zijn:

–        U bent minimaal 21 jaar

–        U beschikt over een vast inkomen

 

Hoeveel geld kunt u lenen met een zwarte lijst?

U bepaalt hoeveel u leent. Het is mogelijk om een bedrag tussen de 50 euro en 1000 euro te lenen. Ideaal als u geld nodig heeft voor reparatiekosten of voor een nieuwe computer. U kunt ook geld lenen om schoolgeld te betalen of een deel van de huur. De aanbieders van deze kredieten hoeft u niet uit te leggen waar u het geld aan zal besteden. Het is alleen belangrijk dat u terugbetaald binnen het gestelde termijn anders krijgt u te maken met hogere kosten.

 

Lening afsluiten met zwarte lijst

U wilt graag geld lenen zonder bank omdat u genoteerd staat op de zwarte lijst. Zoals u heeft kunnen lezen is dit toch mogelijk op een veilige en makkelijke manier. Een online leningaanvraag kost weinig tijd. U kunt het aanbod bekijken en de leningaanbieders met elkaar vergelijken. Dan maakt u een keuze op basis van de voorwaarden en voordelen die u aanspreken. Indien u met spoed een bepaald bedrag onder de 1000 euro nodig heeft, kunt u in de meeste gevallen nog dezelfde dag over het bedrag beschikken.

U kunt ook zoals eerder benoemd overwegen om geld te lenen bij familie , vrienden of bij particulieren. Geld lenen bij vrienden of familie is een goedkope manier van lenen maar alles behalve ideaal. Schaamte en trots kunnen ervoor zorgen dat u dit liever vermijd. Lenen met een onderpand is ook een optie. Dit is een vorm van lenen waarbij u een product of goed afgeeft als onderpand voor een geldlening. Als blijkt dat u het geldbedrag niet terug kunt betalen dan heeft de geldschieter toch een dekking voor uitgeleende bedrag. Voor deze manier van lenen heeft u een waardevol product nodig, bijvoorbeeld een bepaald sieraad. De waarde van dit product bepaald hoe veel u kunt lenen, dit geldbedrag zal altijd lager zijn dan de daadwerkelijke waarde van het product. Geld lenen bij een particuliere geldschieter is ook een mogelijkheid voor u. Wees wel waakzaam voor oplichters, die zitten er helaas ook tussen. De meest veilige manier is geld lenen bij gespecialiseerde kredietverstrekkers. Het aanbod van deze kredietverstrekkers is groot en een stuk betrouwbaarder. U zult misschien niet in aanmerking komen voor alle leenvormen maar bepaalde leningen zoals een minilening zijn snel en eenvoudig af te sluiten. Het gaat bij deze leningen om kleine bedragen waardoor er in de meeste gevallen geen kredietcontrole plaatsvindt. U ziet het, er zijn tal van opties om geld te lenen zonder bank zelf als u op de zwarte lijst staan van de Nationale Bank in België.

Let op: geld lenen kost ook geld.