Online Geld Lenen .be

Persoonlijke lening

persoonlijke lening - online geld lenenMet een persoonlijke lening kan je geld lenen voor eender welk doel. Je hoeft geen facturen voor te leggen en er worden geen vragen gesteld waarvoor je het geld nodig hebt. Je moet enkel kunnen aantonen dat je in staat bent het afgesproken bedrag maandelijks af te lossen.

Wij hebben voor jou de lening met het laagste Jaarlijkse Kosten Percentage (JKP).

Hoeveel geld heb je nodig?

Een persoonlijke lening is een leenvorm voor particulieren waarbij een geldbedrag geleend kan worden voor privédoeleinden. Het geleende bedrag wordt in één keer op uw rekening gestort. De persoonlijke lening is een eenvoudige vorm van geld lenen en biedt uitkomst voor het bekostigen van verschillende aankopen. De lening is vooral geschikt als u precies weet hoeveel geld u nodig heeft voor een specifieke uitgave op korte termijn.

Met deze leenvorm is het mogelijk om bijvoorbeeld een wasmachine, een auto of nieuwe computer te financieren. Het leenbedrag, de looptijd en de rente worden vooraf vastgelegd en het is niet mogelijk om afgelost saldo op te nemen. Het voordeel hiervan is dat u hierdoor niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Je kan een vrijblijvende lening simulatie doen, om te zien hoeveel je kan lenen.


#JKPType leningAanbiederOmschrijvingAanvragen
#14.39%Persoonlijke leningBuy Way
 • JKP tussen 4.39% en 4.89%
 • Tussen € 1.250 en € 20.000 lenen
 • Terugbetalingstermijn tot 48 maanden
 • Op elk moment vervroegd aflossen
Vrijblijvende simulatie
#24.49%Persoonlijke leningCofidis
 • JKP tussen 3.99% en 5.90%
 • Lenen tussen € 501 en € 50.000
Vrijblijvende simulatie
#34.99%Persoonlijke leningCetelem
 • JKP van 4.99%
 • Maximaal € 200.000
 • Na aanvaarding en ontvangst contract, geld binnen 48 op je rekening gestort!
Vrijblijvende simulatie
#46.50%Persoonlijke leningKBC
 • Bedrag tussen € 500 en € 25.000
 • Afbetalen tussen 12 en 72 maanden
 • Je hoeft geen klant te zijn bij KBC
Vrijblijvende simulatie

 

Looptijd en leenbedrag

De looptijd van een persoonlijke lening varieert van zes maanden tot tien jaar.  Het leenbedrag kan natuurlijk per persoon en situatie verschillen. Meestal liggen de leenbedragen tussen de €2000,- en €75.000,- In de leenovereenkomst zijn de looptijd en rente vastgelegd en deze kunnen niet gewijzigd worden tijdens de looptijd van de persoonlijke lening. Het is verstandig om de looptijd van uw persoonlijke lening af te stemmen op de levensduur van het aangekochte product. Op deze manier verspreidt u het aankoopbedrag over de termijn van het gebruikte product. Als u een nieuwe computer koopt met een levensduur van 5 jaar, wilt u natuurlijk niet langer dan 5 jaar terugbetalen. De looptijd van uw persoonlijke lening zal bij de financiering van een boot dan ook langer zijn dan bij de aankoop van tuininrichting. De kredietverstrekker kan met u de mogelijkheden over het leenbedrag en de looptijd bespreken die passen bij uw persoonlijke wensen en situatie.

 

Vaste rente en aflossing

De rente over een persoonlijke lening wordt berekend over het leenbedrag. Bij een persoonlijke lening heeft u de garantie dat de rente vaststaat. U merkt dus niets van een stijgende marktrente. Bij een dalende marktrente geldt echter ook dat uw rente even hoog blijft. In België mag de maximale rentevoet zoals vastgelegd door de Belgische overheid niet overschreden worden. Deze maximale rente kan jaarlijks aangepast worden. U betaalt de rente en aflossing af in vaste termijnbedragen. Eerst betaalt u meer rente en minder aflossing. Dit verandert naarmate de looptijd vordert. Het aflossingsdeel wordt dan groter en het rentedeel neemt af. Aan het einde van de looptijd blijft er geen restschuld over. De mogelijkheid bestaat om meer af te lossen dan het vaste maandbedrag. Per kredietverstrekker gelden hiervoor andere regels of eventuele kosten. Met een persoonlijke lening heeft u kwijtschelding bij overlijden. Dit betekent dat de restschuld van uw lening wordt kwijtgescholden als u komt te overlijden. Op deze manier blijven nabestaanden niet achter met een restschuld.

 

 

Voor wie?

U kunt een persoonlijke lening aanvragen als u tenminste 18 jaar oud bent en jonger dan 75 jaar. U dient ook te beschikken over een inkomen uit bijvoorbeeld loondienst of pensioen. Een persoonlijke lening is geschikt als u eenmalig een groot bedrag nodig heeft. Dit kan bedoeld zijn voor de aanschaf van producten zoals een auto, witgoed, elektronica, een verbouwing of studie. Maar een persoonlijke lening afsluiten is ook mogelijk als u gewoonweg wat meer financiële ruimte nodig heeft. Een persoonlijke lening kunt u alleen of samen met uw partner afsluiten. Als u een lening wilt met veel zekerheden, is de persoonlijke lening uitermate geschikt. Dit is een eenvoudige en snelle vorm van geld lenen. Het geleende bedrag wordt dan namelijk in één keer op uw rekening gestort. U betaalt daarna maandelijks een vast bedrag binnen de voorafgestelde looptijd. Met een persoonlijke lening komt u dus niet voor verrassingen te staan omdat er geen restschuld overblijft en deze leenvorm de garantie biedt van een vaste rente en looptijd. Bent u van plan geld te lenen voor een verbouwing of aanpassing aan een koopwoning? Dan is de rente van de persoonlijke lening aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Kortom, een persoonlijke lening die uw behoeften kan vervullen met een minimaal risico en veel zekerheden.

 

Voor- en nadelen persoonlijke lening

Elke lening heeft zijn voor- en nadelen, zo ook de persoonlijke lening. Welke lening het beste bij u past, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Hieronder zijn de voor- en nadelen van een persoonlijke lening voor u op een rijtje gezet.

 

Voordelen:

–        De te betalen maandtermijnen, rente en looptijd liggen vast. U weet hierdoor als lener precies waar u aan toe bent
–        Aan het einde van de looptijd is de gehele schuld afbetaald zonder extra kosten of rentewisselingen
–        Een persoonlijke lening is de perfecte lening  voor een eenmalige (spoedige) kredietbehoefte
–        Het volledige bedrag wordt in één keer gestort

 

Nadelen:

–        Weinig vrijheid en flexibiliteit, u heeft niet de mogelijkheid om tussentijds bij te lenen of afgelost krediet op te nemen
–        Vroegtijdig aflossen is niet altijd (kosteloos) mogelijk

 

Afsluiten persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is de ideale manier om uw kosten te spreiden. Die droomvakantie, bruiloft of nieuwe auto behoren ineens wel tot de mogelijkheden. Het is mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten bij diverse kredietverstrekkers. De tarieven voor het afsluiten van deze lening verschillen per aanbieder. U kunt daarom het beste de leenrentes vergelijken en offertes opvragen. De persoonlijke lening is een efficiënte oplossing voor dringende geldbehoeften en het aanvragen en afsluiten van een persoonlijke lening is dan ook eenvoudig en snel gebeurd. Vaak kunt u online zelf al uw persoonlijke krediet berekenen. De kredietverstrekker heeft bij de aanvraag gegevens van u nodig over uw financiële situatie en voert een toetsing uit bij het BKR of CKP. Als kredietnemer bent u wettelijk beschermd. Zo zijn kredietverstrekkers verplicht om uw leenhistorie na te trekken en mag de maximale rentevoet, vastgelegd door de Belgische overheid, niet overschreden worden. Deze gegevens worden beoordeeld en op basis daarvan wordt de persoonlijke lening goedgekeurd. Zo weet u zeker dat u niet te veel leent en u beschikt dan in de meeste gevallen al binnen een week over het gewenste geldbedrag.

 

U kunt direct en eenvoudig een persoonlijke lening afsluiten. Hieronder kunt u de verschillende aanbieders zien en zo vindt u altijd een persoonlijke lening die het beste bij u past.

Let op: geld lenen kost ook geld.