Wat zijn de voorwaarden voor een persoonlijke lening?

U bent van plan om uw huis te renoveren en u wilt wellicht een aanbouw laten plaatsen. Of u wilt met het gezin op vakantie en bent van plan om dit jaar eens flink uit te pakken. Of uw huishoudelijke apparaten zijn wel toe aan vervanging. Dit zijn allemaal situaties waarbij op korte termijn geld nodig is. De meeste mensen hebben wel een aardig spaarcentje opgebouwd, maar vaak is het niet toereikend wanneer specifieke, grote uitgaven vereist zijn. Een lening biedt dan uitkomst. Met behulp van een persoonlijke lening kunt u een geldbedrag lenen voor privédoeleinden.


Een persoonlijke lening is zeer eenvoudig aan te vragen. Het geleende bedrag krijgt u in één keer op uw rekening gestort. U kunt dan ook snel beginnen met verbouwen of die aankoop doen. Het is een eenvoudige manier van geld lenen, zeker wanneer u precies weet hoeveel geld u nodig heeft voor een bepaalde uitgave op korte termijn. Zowel het leenbedrag als de looptijd en het rentetarief worden vooraf vastgelegd, waardoor u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. U weet meteen waar u aan toe bent.

Eenmalig een groot bedrag

Een persoonlijke lening is uitermate geschikt als u eenmalig een groot bedrag nodig heeft. Ook kunt u met behulp van een persoonlijke lening zorgen voor meer financiële ruimte. De persoonlijke lening is een lening met veel zekerheden. Maandelijks betaalt u een vast bedrag binnen de vooraf gestelde looptijd. U komt dan ook niet voor verrassingen te staan. Er blijft immers geen restschuld over en u heeft de garantie van een vaste rente en looptijd. Een minimaal risico dus, met veel zekerheden. Bij een persoonlijke lening is het vaak niet mogelijk om vroegtijdig af te lossen. U heeft dan ook niet veel flexibiliteit om tussentijds bij te lenen of om afgelost krediet op te nemen. De persoonlijke lening is dan ook echt een lening voor wanneer u zekerheid nodig heeft.

U kunt een persoonlijke lening aanvragen wanneer u tussen de 18 en 75 jaar oud bent. Ook dient u te beschikken uit een inkomen uit loondienst of pensioen. U kunt ervoor kiezen om alleen een persoonlijke lening af te sluiten, maar het is ook mogelijk om samen met uw partner deze lening aan te vragen. Bij uw aanvraag heeft de kredietverstrekker gegevens nodig uit het BKR of CKP. Op deze manier wordt uw leenhistorie gecontroleerd. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat de maximale rentevoet, vastgelegd door de overheid, niet overgeschreden mag worden. Op deze manier weet u zeker dat u niet te veel geld kwijt bent. Binnen een week beschikt u al over het gewenste geldbedrag.

Let op: geld lenen kost ook geld.