Kan ik geld lenen met een laag inkomen?

Geld lenen lijkt zo eenvoudig. De eisen liggen ook niet echt hoog om geld te kunnen lenen. Vrijwel iedereen met een vast inkomen kan immers geld lenen. Toch kan het wel eens voorkomen dat u geen lening kunt verkrijgen, ook al heeft u een vast inkomen, valt u binnen de juiste leeftijdscategorie, en heeft u geen negatieve leengeschiedenis. Wanneer u een laag vast inkomen heeft, is het vaak niet mogelijk om veel geld te lenen. Toch is het niet onmogelijk om geld te lenen met een laag inkomen.


Lenen met een laag inkomen

Als u een laag inkomen heeft, is het niet altijd mogelijk om veel geld te lenen bij een bank of financiële instelling. De meeste kredietverstrekkers hanteren strenge eisen als het gaat om het verstrekken van een lening. Ze willen zekerheid en bepalen op basis van het inkomen hoe hoog de lening kan zijn en of u deze lening uiteindelijk wel in zijn geheel tijdig kunt aflossen. Met een laag inkomen is het zeker mogelijk om geld te lenen. In de meeste gevallen kunt u dan echter minder geld lenen. Ook kan het zijn dat u te maken krijgt met hoge rentekosten.

Met een laag inkomen kunt u vaak een kleinere lening afsluiten. U kunt dan ook minder geld lenen dan iemand met een hoog inkomen. Niet alleen de hoogte van het inkomen speelt een rol bij het bepalen van de hoogte van een lening. U dient ook een vast inkomen te hebben en er wordt gekeken of u meerdere leningen op uw naam heeft staan. Banken en financiële instellingen lenen alleen geld uit, wanneer ze zekerheid hebben dat het geleende geld op termijn ook weer terugbetaald wordt. Bij mensen met een laag inkomen valt dat vaak nog te bezien. Na het betalen van de vaste lasten blijft er vaak niet veel meer over, zodat de maandelijkse aflossingen wellicht in het gedrang komen.

Mogelijkheden

Er zijn toch voldoende mogelijkheden om een lening af te sluiten met een laag inkomen. Zo kunt u terecht bij veel aanbieders van een snel- en minikrediet. Deze leningen hebben wel vaak een korte looptijd. Wilt u echt een grote lening aanvragen, dan is het ook mogelijk om een lening met onderpand aan te vragen. De lening heeft dan een schappelijk rentepercentage, maar er moet wel een onderpand worden verstrekt. Dit kan in de vorm van waardevolle goederen, zoals voertuigen, woningen en waardevolle spullen. Op deze manier kunt u toch een grotere lening aanvragen dan u oorspronkelijk dacht.

Let op: geld lenen kost ook geld.