Waarom zoveel vragen om een lening te krijgen?

U heeft besloten om een lening af te sluiten. Het is vandaag de dag echt niet moeilijk meer om een lening af te sluiten. U kunt natuurlijk een lening afsluiten bij een bank, maar het is ook mogelijk om online geld te lenen. De vele verschillende leningen zorgen ervoor dat u snel aan extra geld kunt komen. En met dit geld kunt u snel en eenvoudig uw aankopen financieren. Wanneer u een lening aanvraagt, wil de kredietverstrekker vaak van alles weten. Maar waarom al die vragen? Kan het niet eenvoudiger en, vooral, sneller?

Start hier je aanvraag voor een lening!

Leeftijd

Om geld te kunnen lenen, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. De kredietverstrekker wil er immers zeker van zijn dat u het geleende geld ook daadwerkelijk terug kunt betalen. Eén van die voorwaarden is leeftijd. Uw leeftijd speelt een belangrijke rol bij het lenen van geld. Zo dient u meestal tussen de 18 en 75 jaar oud te zijn om een lening af te kunnen sluiten. Indien u ouder bent, is de garantie dat het geleende geld terugkomt een stuk kleiner. De kans dat u overlijdt, is immers vele malen groter en ook de hoogte van het inkomen is stukken lager. Daarnaast geldt ook bij veel kredietverstrekkers de voorwaarde dat de lening voor het 75e levensjaar afgelost dient te zijn.

Vast inkomen

Inkomen is een andere essentiële factor om geld te kunnen lenen. Zonder inkomen kunt u het geleende bedrag immers niet terugbetalen. Daarom worden er altijd vragen gesteld over de hoogte van het inkomen en over de bron van uw inkomsten. Op deze manier heeft de kredietverstrekker alle informatie om te kunnen bepalen of u de lening kunt aflossen. Met behulp van uw inkomensgegevens kan bepaald worden wat het maximale leenbedrag is. Uw inkomen moet ook vast en bestendig zijn. Hieronder vallen ook een AOW-uitkering en pensioen.

BKR

Veel kredietverstrekkers kijken eveneens naar uw BKR-notering. Alle aanvragen voor een lening worden gecontroleerd bij het BKR. Hier kan men zien of u al eerder een lening heeft afgesloten en of u alles op tijd heeft terugbetaald. In geval van een negatieve notering, is het vaak niet mogelijk om een nieuwe lening af te sluiten. De kans is immers groot dat u deze lening ook niet op tijd zult aflossen.

Als u aan bovenstaande voorwaarden heeft voldaan, kunt u eenvoudig geld lenen. Het is logisch dat kredietverstrekkers een check doen, om te kijken of de lening wel wordt afgelost.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.