Waarom een simulatie van je persoonlijke lening broodnodig is!

persoonlijke lening bankWist je dat je een persoonlijke lening simulatie kan uitvoeren via de website van een bank?

Dat gaat makkelijke en snel en is volledig gratis. Je hoeft hier dus niet voor te betalen. Stel je voor dat je hiervoor naar een bankkantoor moet gaan, dan ben je heel wat tijd kwijt en heb je maar een resultaat van één bank.

En handig is dat je kan vergelijken, want de banken kunnen nogal eens verschillen op vlak van kosten. 

Hoeveel geld heb je nodig?

Let op de kosten

Nu weet je dus dat je op de kosten moet letten bij een simulatie. Je begint met het invoeren van een bedrag dat je wil lenen en je kiest de duurtijd van de lening. Dat laatste kan vaak met een schuifbalk die je naar links of rechts zet. Een korte duurtijd wil zeggen dat het maandelijks bedrag hoger ligt. Een langere duurtijd heeft als gevolg dat de afbetaling hoger zal zijn elke maand. Jij kiest natuurlijk wat je wil, je bekijkt dan eerst wat je budget toelaat. 

Bij een simulatie zie je ook het JKP staan. Deze afkorting staat voor jaarlijks kosten percentage. En dat kan verschillen van bank tot bank. Hoe lager het percentage, hoe interessanter voor jou. Dan weet je dus direct waar je op moet letten als je op de website van de bank aan het kijken bent. Noteer steeds de resultaten zodat je goed weet bij welke bank je uiteindelijk terecht kan. 

Vraag rond bij banken

Met een klein beetje opzoekwerk en simulaties heb je snel de bank gevonden waarbij je een lening kan aanvragen. Ook dat kan via het internet tegenwoordig, je hoeft je ook hiervoor niet te verplaatsen naar een bankkantoor. Stuur dan alle gevraagde gegevens door zodat de bank je aanvraag in behandeling kan nemen. Op enkele dagen heb je vaak al een antwoord. 

Het is in jouw eigen belang om een simulatie uit te voeren van een persoonlijke lening. Dan kan je de laagste kosten vinden en dat is interessant voor jouw uitgaven. Bij welke bank je de lening aanvraagt speelt in principe geen rol. Dat kan bij je vaste huisbank zijn, maar even goed bij een bank die je nog niet kent. Je hoeft niet al je bankzaken mee te verhuizen, je bankkaart en zichtrekening kan blijven waar ze zijn. 

De persoonlijke lening

Nu kan je aan de slag met het zoeken naar een bank. Neem er even je computer bij en zoek naar de websites van de banken. Lees je goed in over alle voorwaarden en de regels van de bank. Op korte tijd kan je de lening in orde maken en over het geld beschikken. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat je het kan uitgeven aan wat je maar wil. 

Let op: geld lenen kost ook geld.