kredietkaart

Visa of Mastercard?

Er kunnen verschillende redenen zijn om een kredietkaart aan te schaffen. Het belangrijkste argument om over te gaan tot de aanschaf van een kredietkaart, is het verkrijgen van extra financiële ruimte. Met de zomer en de vakantie voor de deur is een kredietkaart echter ook in trek als betaalmiddel in het buiten land. Ga je voor een Visa of voor een Mastercard?
Start hier je aanvraag voor een kredietkaart!

Een kredietkaart is dus een extra financiële buffer, aangepast op jouw persoonlijke situatie. Maar het aanvragen van een kredietkaart heeft nog meer voordelen. Een kredietkaart kun je gebruiken als het ware een normale bankpas. Je kunt er dus geld mee pinnen en betaling uitvoeren in zowel fysieke winkels als op het internet. Ook met de beveiliging van de kredietkaart zit het wel goed. Betalingen verlopen middels het invoeren van een persoonlijke code (pincode). Bij betalingen op internet voer je simpelweg het kredietkaartnummer en de vervaldatum van de kaart in.

Bij een kredietkaart verkrijg je normaal gesproken extra voordelen. Zo kun je vaak punten sparen, waarmee je korting krijgt op producten of diensten. Ook garanties of verzekeringen behoren tot de opties. Je kunt dan denken aan een aankoopverzekering of een garantie op elke aankoop die met de kredietkaart wordt betaald.

Welke kaart kies je?

Veel mensen vragen zich af wat de verschillen zijn tussen een VISA en een MasterCard. Op het gebied van wereldwijde dekking doet VISA het iets beter, maar de verschillen zijn minimaal. Veel belangrijker dan de keuze tussen VISA en MasterCard is de selectie van de bank waarbij jij jouw kredietkaart gaat verschaffen. De verschillen tussen banken zijn behoorlijk groot. Verschillen kunnen in uitdrukking komen in de mogelijkheden van de kredietkaarten die worden aangeboden, maar ook zeker in de kosten die aan het houden van een kredietkaart verbonden zijn.

Als je gaat vergelijken, let dan op de volgende zaken:

  • Kies voor een bank die een ruim aanbod heeft van verschillende soorten kredietkaarten. Kies voor een kredietkaart die het beste past bij jouw persoonlijke en financiële situatie.
  • Rentepercentage
  • Jaarlijkse bijdrage
  • Voorwaarden. Moet je bijvoorbeeld een zichtrekening openen?
  • Andere voordelen zoals gratis verzekeringen, spaarpunten en kortingen

Kredietkaarten vergelijken en aanvragen doe je tegenwoordig net zo makkelijk online. Op het internet kun je informatie vinden over de maar liefst meer dan 38 verschillende kredietkaarten die bij Belgische banken verkrijgbaar zijn. Al deze kaarten verschillen van elkaar in de kredietlimiet, het rentepercentage, de extra voordelen, en ga zo maar door. Een goede vergelijking maken is dan ook zeer zeker de moeite waard! Met behulp van je laptop of je telefoon en toegang tot het internet ontdek je snel en eenvoudig wat je mogelijkheden zijn. Gedaan met lange wachttijden in de bank. Gedaan met een halve dag vakantie te moeten opnemen om je afspraak met je kredietadviseur te kunnen nakomen. Online advies is er 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je.

Na het uitvoeren van een uitgebreide vergelijking, zijn wij tot de conclusie gekomen dat de kredietkaarten van Beobank met kop en schouders boven het maaiveld uitsteken. Ten opzichte van kredietkaarten die andere banken aanbieden, bieden de Beobank kredietkaarten verschillende extra voordelen. Maar ga snel zelf op zoek naar een kredietkaart die bij je past.

Start hier je aanvraag voor een kredietkaart!

 

Let op: geld lenen kost ook geld.