Op de zwarte lijst zonder eigendom: zo leen je toch!

Is het door pech, onoplettendheid of andere onvoorziene omstandigheden moeilijk geworden de eindjes aan elkaar te knopen? Een finaciële uitschuiver kan ons allemaal overkomen en gebeurt bovendien sneller dan je zou denken. Op een bepaald moment werd of word je misschien bestempeld als wanbetaler en kom je tijdelijk op een zwarte lijst terecht. Dacht je dat je hierdoor niet langer een lening kon aanvragen? Dan dacht je verkeerd!


Is de zwarte lijst voor eeuwig? Neen!

Een bank, verzekeraar of andere financiële instelling geeft aan de Centrale voor Kredieten aan Particulieren bij de Nationale Bank je gegevens door wanneer je niet of niet op tijd je schuld kon aflossen. Vanaf dat moment kan het inderdaad moeilijker worden om een krediet te verkrijgen. Kredietverleners zijn namelijk verplicht om de zwarte lijst te raadplegen alvorens je er een lening kan afsluiten. Zo kan het gebeuren dat een bank weigert om je een lening te verschaffen.

Zo word je geschrapt van de zwarte lijst

Stond je ooit op de zwarte lijst, maar ben je nu schuldenvrij? Dan wordt je naam automatisch geschrapt na vereffening van de schuld. Maar wat als je jouw schulden nog niet kon afbetalen? Je kan dan een hypothecair krediet afsluiten op jouw woning, afhankelijk van de gedwongen waarde daarvan. Een tweede optie is om een van je waardevolle bezittingen van de hand te doen. Na die verkoop, beschik je waarschijnlijk weer over wat extra financiële ademruimte. Bezit jij geen waardevolle (on)roerende goederen? Ook als je geen eigendom bezit, kan je uit de schulden geraken.

Als consument zonder eigendom op de zwarte lijst kan je soms toch nog een lening aanvragen. Er is hoop! Je kan de reguliere kredietverstrekkers, de grote bekende banken dus, ook omzeilen. Als je – om wat voor reden dan ook – niet kredietwaardig wordt geacht, kan je een online lening aanvragen. De voordelen zijn legio: veilig, eenvoudig, discreet en snel geregeld. Deze online leningen zijn bovendien toegankelijker dan die van de klassieke banken. Je krijgt deze online leningen makkelijker omdat de kredietverleners een minder grondige screening doorvoeren van jouw financiële slagkracht. Je privacy blijft zo ook online bewaard. Wanneer je een persoonlijke lening online aanvraagt, moet je dat bovendien niet motiveren. Er wordt dus geen reden van jouw aanvraag verwacht. Of het nu om de schoolrekeningen te betalen is, om een welverdiende vakantie draait of om eindelijk een nieuwe vaatwasser te kopen: dat is volledig jouw zaak!

Licht aan het einde van de zwarte lijst

Waar je ook geld voor nodig hebt, bij veel kredietverleners is de lening al binnen enkele klikken in kannen en kruiken. De belangrijkste factoren voor jou om rekening mee te houden bij een vergelijking? Het JKP (Jaarlijks Kosten Percentage) of de rente, de bijzondere voorwaarden en het minimum en maximum bedrag. Je kan al makkelijk online een simulatie uitvoeren om zo jouw terugbetalingsplan te achterhalen. De maandelijkse aflossing wordt daarin vastgelegd, net zoals de tijdspanne waarin je dit bedrag hoort terug te betalen. Hebben jouw toekomstplannen – ondanks die zwarte lijst en een gebrek aan eigendom – zonet wat meer vorm gekregen? Vergelijk dan de verschillende mogelijkheden bij gevestigde kredietverleners. Voer een simulatie uit en maak werk van jouw toekomst!

Start hier je aanvraag voor een lening
Let op: geld lenen kost ook geld.