Moet ik mijn aankoop bewijzen als ik een autolening neem?

De meeste mensen verlangen om de zoveel tijd naar een nieuwe auto. Het kan zijn dat uw eigen auto niet meer naar behoren werkt en dat u werkelijk toe bent aan een nieuw voertuig. Ook kan het zo zijn dat u liever een vlotter model voor de deur heeft staan, een model dat net op de markt is. Hoe dan ook: een nieuwe auto kopen, betekent vaak een flinke hap namen uit uw spaargeld. Velen hebben het totaalbedrag niet direct beschikbaar. U kunt hiervoor een financiering afsluiten. Met een autolening behoort die nieuwe auto toch tot de mogelijkheden.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Aankoop van een nieuw voertuig

Een autolening is speciaal in het leven geroepen voor de aankoop van een nieuwe auto. Het is een populaire lening. De meeste mensen hebben immers onvoldoende geld om in één keer te auto te betalen. Met een autolening kunt u vaak tot 110% van het aankoopbedrag lenen, zodat u de auto volledig kunt financieren. Een autolening is vaak een stuk voordeliger dan een persoonlijke lening. Natuurlijk kunt u ook met een persoonlijke lening een auto aanschaffen, maar een autolening is niet voor niets in het leven geroepen. Deze heeft vaak een lagere rentevoet en is tevens goed af te stemmen op uw persoonlijke situatie. Zowel een nieuwe auto als een tweedehands model is met behulp van een autolening te financieren. Naast personenwagens, komen ook caravans en motors in aanmerking voor de autolening.

Auto als waarborg

Kredietverstrekkers van een autolening verlangen een waarborg bij het afsluiten van de lening. Ze hebben het recht om uw auto terug te vorderen wanneer u niet in staat bent de lening tijdig af te betalen. Mede hierdoor is de autolening vele malen goedkoper dan een persoonlijke lening. De kredietverstrekker heeft immers zekerheid en krijgt ofwel de aflossing of de auto. Een autoverzekering is dan ook zeker interessanter dan een persoonlijke lening wanneer u een auto aan wilt schaffen.

Zoals vermeld, wordt het voertuig als onderpand gebruikt. Dit staat ook vaak in de overeenkomst vermeld. U kunt dan ook geen autolening af kunnen sluiten wanneer u geen voertuig aanschaft. U zult dan ook zeker uw aankoop moeten bewijzen als u een autolening afsluit. Op basis van deze gegevens wordt immers een lening opgesteld en zullen aflossingstermijnen en rentepercentages berekend worden. In geval van wanbetaling wordt dan ook beslag gelegd op uw auto. Op deze manier wordt de kostprijs flink gedrukt, en kunt u eenvoudig genieten van een goedkope lening.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.