Hoe snel staat het geld op mijn rekening als ik een lening aanga?

Een lening kan een uitkomst bieden wanneer u snel geld nodig heeft. Niet iedereen heeft een goed gevulde spaarrekening, waarmee grote klappen opgevangen kunnen worden. Met behulp van een lening kunt u verbouwingen financieren of grote uitgaven doen. Die vakantie waar u al jaren van droomt, dat mooie huis dat u heeft gezien of die luxe wagen die u wel voor de deur wilt hebben staan: door het afsluiten van een lening kunt u dat allemaal realiseren. Als u een lening aanvraagt, dan wilt u natuurlijk snel over het geld beschikken, zodat u aan de slag kunt gaan.


Procedure van een lening

Wanneer u een lening aanvraagt, is de procedure bij vrijwel iedere kredietverstrekker hetzelfde. U dient eerst een lening aan te vragen. Wanneer de kredietverstrekker uw aanvraag binnenkrijgt, wordt er beoordeeld of u in aanmerking komt voor een geldlening. U dient enkele gegevens in te vullen, waaronder uw inkomen en uw leeftijd. Op basis hiervan wordt bepaald of u de gewenste lening kunt afsluiten. Een vast inkomen is immers belangrijk om te bepalen hoeveel u kunt lenen en of banken en financiële instellingen voldoende zekerheid hebben dat u de lening ook daadwerkelijk op tijd terug kunt betalen. Ook wordt er gekeken naar uw leengeschiedenis. Wanneer u een negatieve geschiedenis heeft, en dus uw vorige lening te laat heeft afbetaald, is de kans kleiner dat u een nieuwe lening af kunt sluiten. Indien alle gegevens zijn gecontroleerd en u in aanmerking komt voor een lening, heeft u vaak binnen een dag na aanvraag de offerte binnen.

Deze offerte moet voorzien worden van een handtekening om de overeenkomst officieel te maken. Vervolgens stuurt u deze offerte samen met aanvullende documenten, zoals een kopie van uw identiteitsbewijs en salarisgegevens, op naar de kredietverstrekker. Deze worden direct in behandeling genomen. Binnen een dag beschikt u dan over het leenbedrag, afhankelijk van de snelheid van de bankoverschrijving. Binnen een paar werkdagen staat het geld in ieder geval wel op uw rekening, en kunt u gaan genieten van uw geld.

Direct geld op je bankrekening

Natuurlijk kan deze procedure verschillen per lening. Zo heeft u het geld van een persoonlijke lening vaak snel op uw rekening staan. Wanneer u echter een hypothecaire lening wilt aanvragen, zal het proces wat langer duren. De lening is immers vele malen groter. Zo spelen er vaak meerdere factoren mee, maar over het algemeen kunt u meestal vrij snel genieten van het geleende bedrag.

Het grote voordeel tegenover de jaren 1990 bijvoorbeeld is dat u tegenwoordig niet meer langs de bank moet voor een lening. Terwijl u vroeger meerdere banken moest bezoeken om te achterhalen waar u het voordeligste kon lenen, vergelijkt u nu gewoon online, op websites zoals deze. Ook het lenen zelf kan u volledig online aanvragen en regelen. Zo hebt u al een lening in enkele muisklikken.

Let op: geld lenen kost ook geld.