Kan ik lenen voor het plaatsen van zonnepanelen?

Het wordt tegenwoordig steeds belangrijker om aan het milieu te denken. Niet alleen worden lampen sneller uitgedaan, ook draaien we de kraan eerder dicht en zetten we de verwarming minder hoog. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk energie uit de natuur op te wekken. Duurzame energie is populair. Niet alleen wordt zo de natuur beschermd, maar het scheelt ook nog eens flink in de portemonnee. Tijd dus om ook over te stappen naar een groen alternatief. Er zijn verschillende soorten groene energie die bijdragen aan een schoner milieu. Eén daarvan is zonne-energie.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Energie van de zon

Zonne-energie is een duurzame manier van energie. De zon is er immers altijd. Natuurlijk schijnt de zon niet dagelijks volop in ons land, maar nog altijd is zonne-energie erg rendabel. Zonne-energie kan worden opgewekt met behulp van zonnepanelen. U kunt heel eenvoudig zonnepanelen plaatsen op uw dak, en zo bijdragen aan de natuur. Natuurlijk kost het aanleggen van zonnepanelen wel wat. Als u graag zonnepanelen wilt laten plaatsen, dan kunt u hier geld voor lenen. Met behulp van een persoonlijke lening is het mogelijk om zonnepanelen op het dak te laten plaatsen. Bij een persoonlijke lening wordt er vrijwel nooit specifiek gevraagd over het achterliggende doel van de lening.

Groene lening

Een andere manier van lenen voor zonnepanelen, is door middel van een groene lening. De naam zegt het eigenlijk al: een groene lening kan aangevraagd worden voor een groen initiatief. Milieuvriendelijke en energiebesparende ontwikkelingen vergen vaak forse uitgaven, welke met een lening eenvoudig te financieren zijn. Zo kunt u met een groene lening uw oude verwarmingsketel vervangen, het dak isoleren en natuurlijk zonnepanelen aan laten leggen. De groene lening is speciaal bedacht voor groene investeringen. En deze investeringen kunnen u later fikse besparingen opleveren.

Groene leningen hebben één groot voordeel: ze hebben een lagere rentevoet dan andere leningen! U kunt dus relatief voordelig geld lenen voor het aanleggen van zonnepanelen. U betaalt nu geld voor de aanleg van zonnepanelen, maar dit bedrag heeft u in de toekomst snel weer terugverdiend. De groene lening heeft daarnaast een relatief korte looptijd en ook zit u niet aan registratiekosten vast. Een groene lening is financieel interessant dankzij de lage rente en het feit dat u snel kunt besparen op energiekosten. Ook kan het zijn dat u recht heeft op verschillende premies, subsidies of fiscale voordelen. De groene lening is dan ook één van de aantrekkelijkste leningen die er is.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.