Nu we al jaren het internet gebruiken, hoor je af en toe rare verhalen in de media. Webwinkel die frauderen en mensen oplichten. Duur geprijsde artikelen, namaak artikelen en ga zo maar door. Moeten we wel nog geloven wat er allemaal te lezen staat? En hoe gaat dat met een simulatie van een persoonlijke lening? Kloppen die gegevens wel, kan je daarop voortgaan mocht je een lening zoeken? Ja dat kan je en we leggen je uit waarom.
Simulatie van een persoonlijke lening
Een bank is een instelling die niets anders doet dan met geld omgaan. Er is natuurlijk controle op de werkzaamheden die ze uitvoeren voor klanten. Ze kunnen niet zomaar hun eigen regels stellen en de klanten benadelen. Dan zouden ze op de vingers getikt worden en mogelijk zelfs een diensten meer mogen aanbieden. Ook bij een simulatie van een persoonlijke lening mag je er dus van uitgaan dat de resultaten kloppen als je de lening dan zou aanvragen. Banken zetten al hun informatie open om te lezen via hun website. Dat klopt allemaal. Wat er wel kan verschillen onderling tussen de banken is dat de kosten op de lening anders zijn. Met een simulatie heb je dat zo uitgezocht.
Voer een eerste simulatie uit door een bedrag in te voeren dat je wenst te lenen. Kies daarna het aantal maanden om de afbetaling uit te voeren. Met deze twee gegevens heb je al een resultaat op je scherm staan. Als je nu nog enkele andere banken vergelijkt dan zie je dat de kosten verschillen tussen de banken. Het JKP of jaarlijks kosten percentage is hiervoor belangrijk. Dat staat ook overal vermeld, een bank is hiertoe verplicht.
De simulatie van een persoonlijke lening klopt dus steeds. Daar moet je niet aan twijfelen. En je kan die simulaties zoveel uitvoeren als je zelf wenst. Er is niemand die je zal vragen om hiervoor te betalen. Voer er dus eentje per bank uit en dan heb je alles goed vergeleken.
Lening aanvragen
Wens je nu na een simulatie de lening ook aan te vragen? Dan zal je merken dat dezelfde voorwaarden gebruikt worden voor de lening. Het maandelijks bedrag is dus helemaal hetzelfde van na de simulatie. Dat kan je dus helemaal vertrouwen. Voor vragen kan je een bank ook steeds contacteren via een bankkantoor, e-mail, telefoon of sociale media.
En voor een persoonlijke lening moet je natuurlijk kunnen aantonen dat je deze volledig kan terugbetalen. Overhandig dus ook loonfiches van je werkgever. Op die manier zien ze hoeveel je inkomsten zijn, waar je werkt en voor welke periode.