Hoeveel lening kan je krijgen als duo?

Als duo lenen is een pak interessanter omdat je dan gewoon meer kan lenen. Ben je aan het uitkijken om een woning te kopen of een auto? Dan is een lening vaak nodig. Want die grote bedragen kan je vaak niet alleen van je spaargeld betalen. Voor je naar de deur uit gaat, blijf maar gerust thuis om leningen via de computer te zoeken. Banken hebben toch een uitgebreide website tegenwoordig waar je alles op kan zoeken. Naast een hoop informatie kan je er ook een lening simulatie uitvoeren. En daarmee bereken je precies hoeveel je kan lenen als duo.


Voer eerst een simulatie uit

Je voert een bedrag in dat je wenst te lenen en dan kies je de termijn van afbetaling. Daar heb je nog de keuze om het aantal maanden te bepalen. Kies je voor een korte duurtijd dan heb je een hoger maandbedrag, maar de kosten zijn dan minder die je aan de bank moet betalen. Een langere duurtijd is ook mogelijk, dan daalt het maandbedrag, maar betaal je meer kosten af. Beide opties hebben dus hun voor en nadelen. Jij kan hier de keuze in maken, hier zal de bank je niet voor op de vingers tikken.

Je moet uiteindelijk ook zien dat de lening betaalbaar blijft. Tot het maximum lenen kan uiteraard, maar is het dan wel nog te betalen. Na de afbetaling moet je ook nog andere kosten kunnen blijven betalen. Kosten zoals boodschappen, abonnementen, energie, auto, facturen en dergelijke meer moet je ook maandelijks zien te betalen. Net daarom moet je er dus goed op letten het budget goed op orde te houden. Banken hebben de slogan ‘let op, geld lenen kost ook geld’ niet zomaar in het leven geroepen. Want op een lening betaal je dus altijd kosten.

Let op de valkuilen

Dankzij een lening simulatie bereken je op enkele seconden hoeveel een lening je zal kosten. Dan weet je precies hoeveel je maandelijks moet betalen. Let goed op het JKP of jaarlijks kosten percentage, dat is een indicatie van de kosten die je zal moeten betalen. Blijf vergelijken bij zoveel mogelijk banken om aan de beste voorwaarden te komen. Dat is zeker en vast jouw doel.

Nog een doel is om ervoor open te staan bij een andere bank te lenen dan je huisbank. Want als er net daar een beter kostentarief is, dan leen je daar het best. Je hoeft niet altijd al je bankzaken mee te verhuizen. Bij een woonlening mogelijk wel, evenals dat je een schuldsaldo verzekering moet afsluiten. Uiteindelijk maakt het niet uit waar de lening vandaag komt, jij moet zorgen dat je met de laagste kosten kan lenen.
Let op: geld lenen kost ook geld.