keuken

Geen geld voor een nieuwe keuken, wat nu?

In deze tijden is het zeker aan te raden om je huis te verkopen. De huizenmarkt blijft een lange tijd krap, zeker in de grote steden. Wil je veel geld vragen voor je huis? Dan moet je ook waarde leveren. Zo moet je keuken er zo goed als nieuw uit zien. Een keukenrenovatie kan je veel geld opbrengen. Hoe pak je dit slim aan? In dit artikel lees je meer!

Voor welke keukenrenovatie ga jij?

Het leuke aan een keukenrenovatie is dat je echt je eigen smaak kan bepalen. Bij veel bedrijven kan je er ook voor kiezen om je keuken te financieren. Voor een verkoop bijvoorbeeld haal je de opbrengst er makkelijk uit. Wat wil jij aan je keuken aanpassen?

  • Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om het aanrecht te vernieuwen. Het aanrechtblad wordt in de loop van het jaar vaak gebruikt. Dit is voor potentiële kopers echt een opvallende plek in het huis.
  • Ook kan je je kraan vervangen. Tegenwoordig heb je supermoderne kranen! Zo heb je kranen met een easy touch-technologie. Deze kraan reageert bij een aanraking, waardoor je de kraan niet met vieze handen hoeft open te maken. Je hebt zelfs kranen die reageren op bewegingen. Veeg naar links en het water wordt koud, naar rechts en het wordt warmer. Dit kan je huis in waarde sterk laten oplopen!
  • Wat voor achterwand wil je? Met een achterwand kan je je huiskamer een nieuwe stijl meegeven. Een keukenrenovatie voor een laag budget laat je huiskamer er weer als nieuw uit laten zien!

keuken lening

Trap niet in de verkooptrucjes

Bij de aanschaf van een nieuwe keuken krijg je waarschijnlijk te maken met slinkse verkopers. Bepaal zelf welke keuken het beste bij je situatie past. Hieronder staan een aantal tips om een goedkope keukenrenovatie te laten doen:

  • Bereid je goed voor als je naar een showroom gaat! Wat willen jullie wel of niet in de keuken hebben? Meet bijvoorbeeld de ruimte alvast op en bespreek de wensen.
  • Kijk goed welke apparaten het beste uit de test zijn gekomen. De verkoper wilt natuurlijk zoveel mogelijk van hetzelfde merk verkopen. Vergelijk goed op basis van prijs/kwaliteitverhouding. Je kan namelijk duur uitkomen!
  • Bepaal van te voren hoeveel je maximaal aan je keuken wilt uitgeven. Houdt dit bedrag voor jezelf. Veel verkopers vragen naar je budget. Aan de hand daarvan bieden zij keukens aan. Vaak benutten zij je budget optimaal!
  • Voor de meeste keukens kan je onderhandelen over de prijs. Helaas is daar in de prijs ook al rekening mee gehouden.

Hoe ga jij je keuken financieren?

Je hebt veel leuke keukens gezien, alleen zit je met één probleempje: hoe ga je je keukens financieren? Een oplossing is om hiervoor geld te lenen. Je betaalt dan een vast bedrag per maand voor een afgesloten tijd. Bij veel instanties kan je ook extra aflossen als je dat wilt. Als je je online oriënteert voor een lening kan je hierop gelijk je lening berekenen. Als je akkoord gaat teken je de offerte. Bij een goedkeuring staat het bedrag binnen vijf dagen op je rekening. Zo is je keukenrenovatie er sneller dan je denkt!

Let op: geld lenen kost ook geld.