geldreserve

Haal het maximum uit je lening

Financiële dienstverleners bieden al langer de mogelijkheid aan om kredieten online af te sluiten. Dit kan voordeliger zijn. Online spelers hebben de naam dat ze de beste tarieven bieden. Bovendien is het grote voordeel dat dit perfect vanuit je luie zetel kan. Een nadeel echter lijkt dat er niemand is om mee te onderhandelen. In de volksmond hoor je immers regelmatig dat een kredietverstrekker nooit zijn beste aanbod op tafel legt, maar dat enkel doet wanneer de klant interessantere voorwaarden van bij de concurrentie op zak heeft. Hoe haal je nu het maximum uit je lening?

Start hier je aanvraag voor een lening!

De hypotheek als voorbeeld uit de praktijk

Keytrade Bank is de nieuwste speler op de markt voor woonkredieten. Recent breidde de onlinebank haar aanbod uit met een hypothecair krediet dat voor de volle 100% online wordt afgesloten. Ook bij enkele andere banken bestaat die mogelijkheid al. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Hello Bank! (een dochteronderneming van BNP Paribas Fortis) en KBC (waar het in wezen enkel een mogelijkheid is voor bestaande klanten). Bij Keytrade Bank is het alvast niet mogelijk om te onderhandelen over het rentetarief.

Vergelijken

Een online lening biedt het voordeel van snelheid en transparantie. Je weet meteen waar je aan toe bent na het ingeven van al je financiële gegevens. Handig voor wie geen zin of tijd heeft om alle banken af te schuimen. Al blijkt bij woonkredieten jammer genoeg dat dat toch echt een must blijft voor wie absoluut de allerlaagste rente uit de brand wil slepen. Alleen met een uitvoerige vergelijkingsoefening kan je er zeker van zijn dat je voor jouw specifieke situatie de meest voordelige rente uit de brand sleept.

Maar opgelet! Wil je  écht het maximum uit de vergelijkingsoefening maken? Dan houd je de lening en alle bijproducten best strikt gescheiden. Wie apart zoekt naar de beste woonlening, schuldsaldoverzekering en brandverzekering is vaak beter af dan de bundels die banken of andere kredietverstrekkers aanbieden. Want vaak wordt het voordeel van de lagere rente teniet gedaan door duurdere verzekeringsproducten. Ook dat is een aspect dat je in rekening moet brengen en waarvoor je de woonlening beter apart vergelijkt.

Totaalbeeld 

Kort samengevat speelt er bij het maximum uit je lening halen slechts één zaak. En dat is de totale kostprijs. Het artikel, een bedrag X, is toch overal precies hetzelfde.  De financiële dienstverlener geeft geld bij een lening, dat geld is overal hetzelfde en heeft dezelfde waarde. Waar het verschil precies op zit zijn de kosten op die lening. En die verschillen van bank tot bank. Jij moet gewoon de oefening maken om de goedkoopste lening eruit zien te halen. Het JKP of Jaarlijks Kostenpercentage moet je dan goed in de gaten houden. Eens je dat gevonden hebt, kan je overgaan tot de aanvraag van de lening.

Start hier je aanvraag voor een lening!

 

 

Let op: geld lenen kost ook geld.