Waarvoor kan ik online geld lenen?

Verlang jij ook al naar de zon? Begint het reeds te kriebelen om die welverdiende zomervakantie te boeken?Misschien vraag je je niet alleen af waar je dit jaar heen wil maar ook hoe je dit gaat betalen. Misschien zit het momenteel financieel even niet mee? Dan kan online lenen een uitkomst bieden.

Geld lenen kan je op verschillende manieren ademruimte verschaffen. Een project dat je wil realiseren, een auto die je wil aankopen of een nieuwe woning. De opportuniteiten laten niet op zich wachten en soms moet je de kans grijpen wanneer ze zich aandient.

Als je eenmaal hebt beslist dat je een lening nodig hebt, ga dan een lening aan die het best past bij je specifieke situatie. Er bestaan verschillende soorten leningen. Aan particulieren worden meestal hypothecaire leningen of consumentenkredieten aangeboden. En ze bestaan beide in veel verschillende varianten. Je kredietgever is verplicht om je te adviseren en je de juiste lening voor jouw  situatie voor te stellen.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Kredietgevers zijn dan ook verplicht om je een informatiefiche te bezorgen over de lening die je wenst af te sluiten. In die fiche staat de belangrijkste informatie over je lening samengevat:

  • hoe lang je welk bedrag maandelijks moet terugbetalen;
  • hoeveel intresten je moet betalen;
  • een overzicht van de kosten (inclusief het jaarlijks kostenpercentage);
  • eventuele verplichte verzekeringen;
  • eventuele waarborgen die van je zullen gevraagd worden als zekerheid voor de terugbetaling.

De infofiches laten je toe om de voorwaarden van verschillende kredietgevers op een uniforme wijze met elkaar te vergelijken vooraleer je beslist, net zoals u appelen met appelen vergelijkt. Kredietgevers werken niet gratis. Maar ze beconcurreren elkaar en dat kan in je voordeel spelen. Informeer je daarom over de voorwaarden bij verschillende kredietgevers. Misschien is een andere kredietverstrekker bereid je betere voorwaarden te geven dan de bank waarbij je al jaren klant bent.

Leningen vergelijken doe je het makkelijkst online. Met behulp van je laptop of je telefoon en toegang tot het internet ontdek je snel en eenvoudig wat je mogelijkheden zijn. Gedaan met lange wachttijden in de bank. Gedaan met een halve dag vakantie te moeten opnemen om je afspraak met je kredietadviseur te kunnen nakomen. Online advies is er 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je! Bijna elke kredietverstrekker heeft wel een site waarop je lening simulaties kan uitvoeren. Je kan dan op voorhand al een inschatting maken hoeveel een lening bij die instelling uiteindelijk zal kosten.

Het uitvoeren van lening simulaties doe je het best op de website van de aanbieder zelf, zo ben je er zeker van dat steeds de meest actuele rentetarieven gebruikt worden. Voer een simulatie uit om eenvoudig na te gaan wat het je kost om bijvoorbeeld 2000 euro te lenen. Daarnaast kun je er eenvoudig achter komen wat het kost om net iets meer te lenen, of aan de andere kant juist wat meer spaargeld in te zetten voor je aankoop.

Nog een laatste tip. Lees altijd eerst goed je leencontract door en zorg dat je alles begrijpt. Zo weet je waar je aan toe bent.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.