Persoonlijke leningen worden goedkoper door voordelige rente

voordelig lenenWil jij zo goedkoop mogelijk persoonlijk lenen?

We hebben allemaal wel die ene vriend die wat steun kan gebruiken of een familielid die minder goed met geld om kan gaan. Misschien heb je zelf ook wat bijstand nodig?

Financiële problemen zijn altijd een moeilijk onderwerp om over te praten, of het nu met vrienden, collega’s of familieleden is. Vaak is hulp zeer gewenst, maar is het moeilijk hierom te vragen. Het is goed om met een financieel adviseur te spreken! Wij helpen je alvast verder met een eerste tip: voordelige rente!

Hoeveel geld heb je nodig?

Laat geld je niet tegenhouden om jouw droomproject werkelijkheid te maken. Een persoonlijke lening is bedoeld om jouw dromen te kunnen realiseren! Het is een lening op afbetaling waarbij jij als consument een bedrag ter beschikking krijgt, en jij die lening via maandelijkse terugbetalingen gaat aflossen.

De rentevoet en looptijd worden afgesproken bij het aangaan van je lening, dus het is van alle belang om een lening met lage rente aan te gaan! Het voordeel hiervan is dat je vanaf het begin weet waar je je aan verbindt en niet voor verrassingen komt te staan. Je behoudt zo gemakkelijk de controle over jouw financiën. Het nadeel is natuurlijk dat je de lening niet kan aanpassen, moest de rente toevallig nog lager zakken halverwege jouw afbetaling.

De laagste rente

Het wordt steeds voordeliger om geld te lenen. De afgelopen tijd verlagen banken hun rentes voor persoonlijke leningen steeds een beetje. De laagste rente ligt inmiddels onder de 4% en geldt voor persoonlijke leningen voor grotere bedragen. Zo kun je vanaf 25.000 euro al goedkoop lenen. Voor kleinere persoonlijke leningen ligt de rente wat hoger. De goedkoopste lening voor 5.000 euro is op dit moment tegen 6,5%.

Deze percentages veranderen overigens wel met de tijd. Het is daarom goed in de gaten te houden welk bedrag je tegen welk percentage kunt lenen. Uiteraard hoef je dat niet allemaal zelf bij te houden en je wilt natuurlijk wel kiezen voor een lening laagste rente. Met een persoonlijke lening kan je meestal tussen de € 2.500 en € 50.000 lenen. Voldoende om jouw project te financieren?

Bepaal je leendoel

Voordat je een persoonlijke lening afsluit moet je goed bedenken waar je het geld aan wilt besteden, kortom wat wordt je leendoel? Daarna kun je het leenbedrag bepalen en vaak moet je ook je geboortedatum doorgeven. Lenen onder de 18 jaar is namelijk niet mogelijk.

Neem eens een kijkje tussen de leningen van het moment met de laagste rente. Het zal je verrassen hoeveel mogelijkheden er zijn en hoe laag de rentes op dit moment zijn. Wil jij zelf je droomauto kunnen kopen? Of wil je wat bijstand met de aankoop van een nieuwe keuken? De opties zijn eindeloos!

Let op: geld lenen kost ook geld.