Is de laagste rente krijgen op je persoonlijke lening een mythe?

lage rente

Het is helemaal geen mythe om de laagste rente van een persoonlijke lening te kunnen vinden. Iedereen kan het, dus jij ook. En we leggen je via dit artikel uit hoe je dat allemaal kan doen. Je hoeft niet meer naar een bankkantoor te trekken hiervoor. Er is nu heel wat informatie te vinden op het internet. Maar daarnaast kan je ook berekenen hoeveel een persoonlijke lening je zal kosten. Je krijgt een berekening die tot op de cent correct is. Op die manier kan je op zoek naar de laagste rente. 

Online simulatie lening

Banken hebben de nodige tools voor je klaargezet. Die staan namelijk op hun website en zijn gratis en vrijblijvend te gebruiken. Een lening simulatie is zo klaar, zeker voor een persoonlijke lening. Om die uit te voeren heb je maar twee gegevens nodig, namelijk het bedrag dat je wenst te lenen en de termijn van afbetaling. Als je die weet dan heb je zo een resultaat, tot op de eurocent juist. Als je zo een simulatie uitvoert kijk dan ook goed naar het JKP of jaarlijks kosten percentage. Dit geeft al een eerste indicatie van de hoogte van de kosten. 

Automatische betalingen

Je hebt nu een eerste simulatie gedaan, mogelijk bij je vaste huisbank. Omdat je die bank kent en er al enkele diensten hebt lopen. Kijk zeker verder, ook naar banken die je nog niet goed kent. Het aanbod van diensten is daar vaak hetzelfde, maar de kosten kunnen interessanter zijn. Hoe minder je moet betalen hoe beter uiteraard voor jouw portefeuille. Je hoeft ook niet al je bankzaken mee te verhuizen mocht je bij een andere bank lenen. Je kan alles laten staan en de afbetaling uitvoeren met een domiciliëring. Dat verloopt allemaal automatisch dan.

Financiële gegevens

Hoe meer je vergelijkt hoe meer het je zal opvallen dat de kosten voor een persoonlijke lening kunnen verschillen van bank tot bank. Op die manier kom je dus tot de laagste rente voor een persoonlijke lening. Door te vergelijken heb je die zo gevonden en kan je de lening ook online aanvragen. Dan stuur je alle gevraagde gegevens van jezelf door. Maar ook de financiële gegevens zijn hier belangrijk. De bank wil immers weten of je de lening wel kan terugbetalen. Daarvoor heb je een vaste job nodig. Met een loonfiche van de laatste maanden heeft de bank voldoende informatie. Daar staat de naam van de werkgever op, de duurtijd van het contract en je nettoloon. 

Ook de uitgavenkant speelt een rol. Je kan wel andere leningen hebben en eventueel ook alimentatie betalen, maar al die kosten mogen niet meer bedragen dan 1/3e van je nettoloon. De rest heb je nodig om andere uitgaven mee te betalen. Er zijn maandelijks heel wat facturen en abonnementen die je ook moet betalen. 

Let op: geld lenen kost ook geld.