Deze kredietkaart is het beste voor sparen met air miles!

kredietkaart

Eén van de makkelijkste manieren om mijlen te sparen is via een kredietkaart. Maar door het grote aanbod van credit cards is het al snel een lastige klus om de juiste te vinden. In dit artikel kan je al wat hulp vinden om tot een goede beslissing te komen. Er was lange tijd maar weinig keuze, tot voor kort. Enkele banken hebben hun eigen aanbod van kredietkaarten met airmiles. Dus je hebt keuze te over.

Zo was er lang de keuze tussen Brussels Airlines Mastercard of Brussels airlines American express. Maar sinds korte tijd zijn heel wat banken met een groter aanbod gekomen.

Frequente vlieger of niet?

De vraag die je je eerst moet stellen is of je de airmiles wil onderbrengen in de kredietkaart. Reis je voldoende de wereld rond om miles te kunnen sparen. Als je maar sporadisch de vlieger neemt dan is het vaak niet de moeite om voor zo een kredietkaart te gaan. Kies dan voor een gratis kredietkaart, je kan dan meteen op krediet kopen, overal waar je komt. 

Ben je wel een globetrotter dan kan je voor heel wat banken kiezen. Maar kijk ook naar de maatschappijen waar je de airmiles kan sparen. Ook dat speelt een grote rol in hoeveel miles je kan sparen en hoe interessant het dan is om met net die maatschappij te vliegen.

In België zijn er enkel kredietkaarten verkrijgbaar waarmee je rechtstreek mijlen kan verzamelen bij de luchtvaartmaatschappijen.  Zoek in combinatie daarmee naar de meest interessante vliegtuigmaatschappij. Vooral het Brussels Airlines Miles & More programma is erg in trek. Het spreekt voor zich dat de langste reizen het meeste mijlen in je account brengen.

Waar moet je op letten?

Hou ook rekening met welke alliantie dat je vliegt. Is het een partner van een grotere maatschappij, dan worden de mijlen bijgeschreven op jouw account. Zo spaar je nog meer en kan je mogelijk aan een goedkoper tarief vliegen. Bijvoorbeeld Star Alliance is een partner van Brussels Airlines.

Een kredietkaart is het beste middel om mijlen te verdienen. Aangezien nu ook veel luchtvaartmaatschappijen hun eigen kredietkaart systeem hebben, kan je dus snel heel veel mijlen vergaren op één kaart. Heel interessant voor zakenlui die veel in de lucht hangen en van bestemming naar bestemming gaan.

Conclusie

Als je op zoek gaat naar een credit card, hou dan ook de kostprijs in gedachten. Een kaart waarmee je airmiles kan sparen zal meer kosten dan een standaard kredietkaart. Maar als je er geregeld een vlucht gratis mee kan boeken, dan is het dat zeker waard.

Nog steeds op zoek naar een kwaliteitsvolle kredietkaart? Beobank geeft je nu 3 % korting op al je online aankopen tijdens de eerste 3 maanden.

Let op: geld lenen kost ook geld.