veiligheid

De financiële markt online: “Itsme”

Belgische banken maken komaf met kaartlezers en tokens.  De vier grootbanken en drie grote telecomspelers in ons land lanceren daarvoor de mobiele applicatie “Itsme”, een soort digitale identiteit die het inloggen gevoelig moet vergemakkelijken. “Itsme” vervangt alle wachtwoorden, gebruikersnamen, tokens en kaartlezers door een soort digitale identiteit, waarmee smartphonegebruikers onder meer online kunnen bankieren en winkelen. Een volgende stap voor de financiële markt in het internettijdperk.


Internet en veiligheid is altijd al een punt van bekommernis geweest voor veel mensen als het om financiële zaken gaat. De snelste en meest eenvoudige manier van geld lenen bijvoorbeeld, is een lening afsluiten via het internet. Online geld lenen is niet alleen heel eenvoudig, maar ook erg handig. Je kunt immers verschillende leningen goed met elkaar vergelijken en zodoende de lening die het beste bij je wensen past, afsluiten.

Veel mensen vragen zich echter af of online geld lenen wel zo veilig is. Immers, is het internet wel zo veilig? Je persoonlijke gegevens kunnen zomaar op straat terecht komen. Online geld lenen kan prima. Het is wel belangrijk om goed op te letten. Niet alle kredietverstrekkers op het internet zijn immers even betrouwbaar. Voordat je daadwerkelijk een lening afsluit, is het dan ook verstandig om te controleren of een kredietverstrekker wel een bankvergunning heeft. Ook extreem lage rentepercentages zijn vaak verdacht. Kom je een lening tegen die echt te mooi is om waar te zijn? De kans is dan groot dat dat ook zo is. Vaak is er sprake van een tijdelijke actierente, die na een korte periode niet meer geldig is.

Zo zijn er nog andere dingen waar je op kunt letten bij het online afsluiten van een lening. Verschillende kredietverstrekkers vragen om een verplichte verzekering. Je kan beter een lening afsluiten zonder verplichte verzekering. Ook moet je altijd de kleine lettertjes lezen op een site. Het komt vaak genoeg voor dat deze niet worden gelezen en men ineens aan allerlei contracten vastzit. De belangrijkste tip is echter om gewoon te vergelijken. Zo heb je een goed beeld van alle aantrekkelijke leningen.

Door de aanbieders met elkaar te vergelijken kun je heel snel zien wie het laagste JKP heeft, maar let op: geld lenen kost geld, dus ook goed de voorwaarden doorlezen. Die vind je als je naar de website van de verstrekker gaat. Via de simulator dien je wat gegevens in te vullen, zoals je leeftijd, je woonsituatie, je inkomen, het type lening dat je zoekt en waar jij jouw lening voor wilt gebruiken.

Eens je de gegevens hebt ingevuld laat de simulator je vliegensvlug weten of de lening mogelijk is. Je kan de lening daarna gelijk afsluiten en meestal staat het geld binnen 2 werkdagen op je rekening, of soms al na 24 uur. Bij al die verschillende aanbieders kan je dus kosteloos een offerte aanvragen en daarna beslissen. Om jouw lening snel en (bijna) moeiteloos aan te vragen zijn dus eigenlijk maar 3 stappen nodig:
1. Lening aanvragen
2. Lening afsluiten
3. Geld op je rekening ontvangen

 

 

Let op: geld lenen kost ook geld.